Joseph Steel

Joseph ‘Joost’ Steel werd geboren in 1994 te Purmerend. Al van jongs af was hij helemaal weg van muziek maken en beats draaien.

Jong, talentvol en vooral creatief, Joseph werd snel verliefd op zelf muziek produceren. Alles begon toen hij 13 jaar was, met het vangen van vibes bij de verschillende culturen om zich heen, die een grote invloed op hem en zijn muzikale pad maakten.

Op zijn 18e ging hij voor het eerst draaien en rond zijn 21e was hij al bezig met muziek produceren.  Joseph Steel weet heel goed wat hij wil. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij erin geslaagd zijn passie voor elektronische muziek en rap te combineren met een uniek en speciaal tintje, wat we “una salsa holandesa” zouden kunnen noemen. Een selfmade man die ook nog eens een echte ondernemer is, die bij het organiseren van zijn eigen evenementen voor alle details zorgt.  Verder is  hij ook eigenaar en oprichter van de feesten Code Rood, Lola Litty en Slice.

Met een ware liefde voor Latin ritmes, hip hop en reggaeton – vooral muziek om te dansen – heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld met daarbij het  eclectisch mixen van verschillende stijlen.

Zijn kracht ligt in de fusie van genres en het alles zelf maken. Alles wat je in zijn muziek hoort is van eigen hout gemaakt, van beats tot rap en concept tot draaien.

Met eerdere hits zoals ‘Doe je ding’ en ‘ Hobbelen’ laat hij ons zijn ware talent voor freestylen zien, een fusie van genres waar het doel is om ‘mensen te laten dansen’. Hij is wel bekend op verschillende clubs en festivals zoals Vunzige Deuntjes NYE, Reuring Festival, Grof Geschud, Ba-da-Bunda en Electronic Picnic Festival.

Met een oog voor een nieuw geluid en het terugbrengen van genres zoals moombahton, Joseph Steel is klaar om elke dansvloer te laten knallen.

Follow